Який сайт обрати: швидкість чи функціонал?

Обираючи тип майбутнього сайту, пам’тайте – чим більше наворотів, тим менше швидкість. Тим довше грузиться сайт. А швидкість завантаження – це зараз не тільки один з факторів ранжування Google, це ще і отримані або втрачені клієнти.

Спеціально проведені дослідження покали, що збільшення часу завантаження сторінки навіть на секунду призводить до того, що значний процент користувачів просто закриває цю сторінку і більше до неї не повертається. Тобто не буде ні найменшого шансу, що вони щось у Вас придбають.

Крім того, вже встановлено, що швидкість завантаження сторінки є одним з факторів ранжування Google. Тобто швидші сайти мають більші шанси потрапити в верхню частину пошукової видачі Google. А саме пошукові системи дають левову частину трафіку більшості успішних сайтві (до 70% з поміж усіх каналів). Іншими словами – чим швидший сайт, тим вище він у Google, тим більше людей прийде на сайт.

Останнім часом дуже популярними стали CMS (ситеми керування контентом), а також різноманітні розширення до них, які дають можливість створювати вельми крутий функціонал. Але кожне розширення збільшує навантаження на сервер і зменшує щвидкість сайту. Тому загально прийняте правило таке – встановлювати лише те, що абсолютно необхідне.

Крім того, якщо у Вас не буде дуже часто змінюватись контент сайту (це в першу чергу стосується сайтів-візиток), можливо, замість багатофункціональної CMS є сенс встановити простий HTML-сайт, який не буде містити великої кількості непотрібних функцій, і в той же час буде швидким і стабільним.

Поділитись