Який дизайн обрати: Skeuomorphic vs. Flat vs. Material

На данний момент ми більше не мусимо жорстко дотримуватися канонів стилів Flat і Material. Більше того, чисто “пласкі” сайти, дизайн яких розроблений за всіма “канонами жанру”, виглядають вже дещо застарілими. В той час, як сайти, виконані “дослівно” за настановами Material-дизайну виглядають дещо “нудними”.

З певним застереженням можна говорити, що пік матеріал-дизайну прийшовся на початок 2016 року. Народжений у нетрях Google, значною мірою орієнтований на мобільні пристрої (як власне і плаский дизайн, який ще раніше витіснив традиційний об’ємний або Skevomorfic дизайн), він став дуже популярним у 2015 році. А на початок 2016 року майже всі дизайнери і розробники тем намагались втілити його у свої роботах.

У цьому власне і крився підступ. Матеріалу стало в Мережі так багато, що це вже не сприймалось, як щось нове, стильне і ексклюзивне. Тому існують ознаки того, що напрямок видихається. Не в сенсі того, що це тепер “поганий тон”. Але чисто Material сайти зустрічаються все рідше.

На сьогодняшній день дизайнери все більше намагаються використовувати якісь нові мотиви, відходити від канонів і керівницт. Беручи за основу певні елементи матеріалу, вони поєднують їх з об’ємними (і навіть пласкими) і створють щось дуже яскраве і таке, що відповідає їх відчуттям.

Саме цим характеризуються багато кращих дизайнів і тем представлених на світових площадках. І все рідше ми можемо бачити в них характерні для матеріалу пастельні тони або чисто пласкі Flat-елементи.

Загальний же тренд, який можна прослідкувати (власне кажучи він існував завжди) – стильно те, що зроблене з натхненням і вдповідає внутрішньому стану. Отже гарна новина – Ви можете не слухати рекомендації, що зараз модно те і те, і практично те і те. Загальної домінації якогось стилю немає. Якщо Вам подобається плаский дизайн – чому ні? А якщо Ви хочете чогось яскравого і барвистого – немає проблем, це також зараз в тренді. Наша компанія готова запропонувати вам різноманітні варіанти дизайну, або запропонувати розробку сайту у відповідності з Вашими уподобаннями.

Поділитись